Belevingstheater: PUUR

  

Belevingstheater: PUUR

Belevingstheater PUUR maakt bijzondere belevingsgerichte theatervoorstellingen op locatie voor mensen met dementie en mensen met een ernstige meervoudige beperking. Het theater bestaat uit 2 spelers en is volledig uitgerust met decor en prachtige elementen, maar zonder podium, want wij begeven ons veelal onder de deelnemers. De voorstellingen zijn volledig gebaseerd op het prikkelen en aanspreken van de zintuigen en staat in het teken van beleven en het maken van wezenlijk contact en natuurlijk plezier.

contactclown kiki

Wat Belevingstheater PUUR zo speciaal maakt, is de unieke manier waarop wij ons thema uitbeelden en overbrengen. De deelnemer waant zich werkelijk gedurende de voorstelling in een andere wereld. Een wereld die hen een gevoel van genot, rust, vreugde en ontspanning kan geven. Alles wordt overgebracht door middel van: aanraking, geluiden, muziek (instrumenten) lichteffecten trillingen en geuren. Hiervoor gebruiken wij de daarvoor bestemde materialen die te maken hebben met het thema. De positieve bejegening en de theatrale communicatie kunnen een enorm verrassend effect hebben op de stemming en het welbevinden van de bewoner.

Onze voorstellingen hebben als doel het isolement te doorbreken en de eenzaamheid te verzachten, te verwonderen en te vermaken en te zorgen voor een belevingsgerichte gezellige sfeer. Natuurlijk zijn ook familieleden en mantelzorgers van harte welkom.

Praktische informatie en voorwaarden:

  • Mogelijkheid tot het opbouwen van het decor.
  • Mogelijkheid tot verduistering in de gespeelde ruimte.
  • Bij maximaal 14 deelnemers een ruimte van minimaal 30 m2.
  • Bij maximaal 20 deelnemers een ruimte van minimaal 60 m2.
  • Aanwezigheid van stopcontacten binnen een straal van 6 meter.
  • Enkele Begeleiders en of verzorgend personeel dient aanwezig te zijn tijdens de voorstelling.

Tarieven:

Belevingstheater voor 14 personen. Duur 50 min. Presentje na afloop.
40 min opbouw decor en voorbereiding
50 min theatervoorstelling
40 min afbouw decor
Nabeschouwing theatervoorstelling
475,- euro inclusief btw
Exclusief km vergoeding 0,29 ct

Belevingstheater voor 20 personen. Duur 60 min. Presentje na afloop
40 min opbouw decor en voorbereiding
60 min Theatervoorstelling
40 min afbouw decor
Nabeschouwing Theatervoorstelling
655,- euro inclusief btw
Exclusief km vergoeding 0,29 ct

Informatie:

Wilt u meer informatie over onze voorstellingen, neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Sandy Blomen: 06 51 55 38 19
Karin Delbressine: 06 54 90 01 37

Wie zijn wij?

Sandy Blomen (1974) werkt al jaren zelfstandig als professioneel Contactclown in de zorg, voor mensen met dementie en kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen. Met veel passie en plezier speel en maak ik theater en belevingstheater. Samen met mijn collega Karin Delbressine hebben wij ons eigen belevingstheater PUUR opgericht. Het is geweldig om voorstellingen te geven op locatie. Zo kunnen de mensen fijn in hun eigen veilige omgeving blijven. Naast het clowns en theaterwerk ben ik ook BIM begeleider. BIM staat voor beleven in muziek en is een belevingsgerichte activiteit waarbij ik de klankaspecten van de muziek vertaal op het lichaam van de deelnemer. Dit zijn is mijn geval volwassenen met dementie en kinderen en volwassenen met meervoudige beperkingen. Vanaf september 2019 ga ik zelf opleidingen geven voor mensen die graag het vak van Contactclown willen leren.

Karin Delbressine (1970) heeft enige tijd geleden het roer volledig omgegooid. Van een zeer verantwoordelijke management functie in een groothandel is zij inmiddels ook druk aan het werk als professioneel Contactclown en BIM begeleider. Ook ik ben actief in de theaterwereld en het maken van Belevingstheater. Mijn creatieve brein kan nu helemaal los gaan. En wat is het heerlijk om de mensen te zien genieten van al deze belevingsgerichte activiteiten. De samenwerking met Sandy Blomen heeft er voor gezorgd dat wij mooie interactieve theatervoorstellingen hebben kunnen regisseren waarbij wij de zintuigen van de mensen aanspreken en wij de mensen vermaken, verwonderen en verassen. En dat alles maken wij mogelijk op locatie. Het is geweldig om zo betekenisvol te mogen en kunnen zijn voor deze kwetsbare doelgroepen

contactclown kiki

Belevingstheater: PUUR

contactclown clown kiki
contactclown clown kiki
contactclown clown kiki
contactclown kiki